text_header2
0 товаров
0грн

Як помiняти пароль для WiFi роутера

Як помiняти пароль для WiFi роутера
31824
0
16.07.2021

Як змінити пароль на WiFi якщо Ви стали помічати, що швидкість Інтернету через WiFi стала не тією, що раніше, а лампочки на роутері інтенсивно блимають навіть коли Ви не використовуєте бездротове підключення, то, цілком можливо, Ви вирішите поміняти пароль на WiFi. Зробити це не складно і в цій статті ми розглянемо як.


Поміняти пароль на Wi-Fi на роутері D-Link DIR


Для того, щоб поміняти пароль бездротової мережі на Wi-Fi роутерах D-Link (DIR-300 NRU, DIR-615, DIR-620, DIR-320 і інших), запустіть будь-який браузер на пристрої, який підключено до роутера - не важливо , по Wi-Fi або просто кабелем (хоча краще кабелем, особливо у випадках, коли зміна пароля Вам потрібна з тієї причини, що Ви самі його не знаєте.

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

Далі виконайте наступні дії:


  1. Введіть в адресний рядок 192.168.0.1
  2. На запит логіна і пароля введіть стандартні admin і admin або, якщо ви змінювали пароль для входу в настройки роутера, то введіть свій пароль. Зверніть увагу: це не той пароль, який потрібно для підключення по Wi-Fi, хоча в теорії вони можуть бути однаковими.
  3. Далі, в залежності від версії прошивки роутера, Вам потрібно знайти пункт: «Налаштувати вручну», «Інші параметри», «Manual Setup».
  4. Виберіть пункт «Бездротова мережа», а в ньому - налаштування безпеки.
  5. Поміняйте пароль на Wi-Fi, при цьому старий знати не потрібно. У разі якщо використовується метод аутентифікації WPA2/PSK, довжина пароля повинна складати не менше 8 символів.
  6. Збережіть налаштування




Ось і все, пароль змінений. Можливо, для підключення з новим паролем Вам потрібно «забути» мережу на пристроях, які підключалися до цієї ж мережі раніше.


Поміняти пароль для роутера Asus


Для того, щоб поміняти пароль на Wi-Fi на роутерах Asus Rt-N10, RT-G32, Asus RT-N12, запустіть браузер на підключеному до роутера пристрої (можна проводом, а можна і по Wi-Fi) і введіть в адресний рядок 192.168.1.1, потім, на питання про логін та пароль введіть або стандартні для роутерів Asus логін і пароль - admin і admin, або, якщо ви змінювали стандартний пароль на свій, введіть його.



В меню зліва в розділі "Додаткові параметри" виберіть пункт «Бездротова мережа»


Вкажіть бажаний новий пароль в пункті «Попередній ключ WPA» (в разі, якщо у Вас використовується метод перевірки автентичності WPA2-Personal, який є найбільш захищеним)


Збережіть налаштування


Після цього пароль на роутері буде змінений. Слід зазначити, що при підключенні пристроїв, які раніше вже підключалися по Wi-Fi до налаштовуваного роутера, може знадобитися «забути» мережу в цьому роутері.


TP-Link


Для зміни пароля на роутерах TP-Link WR-741ND WR-841ND і інших, потрібно зайти на адресу 192.168.1.1 в браузері з будь-якого пристрою (комп'ютера, ноутбука, планшета), що підключений до роутера проводом безпосередньо або ж по Wi-Fi мережі .


Стандартні логін і пароль для входу в настройки роутера TP-Link - admin і admin. Якщо пароль не підходить, згадайте, на що Ви його міняли (це не той же пароль, що на бездротову мережу).


В меню зліва виберіть «Бездротова мережа» або «Wireless»


Виберіть пункт «Безпека бездротової мережі» або «Wireless Security»


Вкажіть Ваш новий пароль на Wi-Fi в поле PSK Password (в разі, якщо у Вас обраний рекомендований тип аутентифікації WPA2-PSK.


Збережіть налаштування



Слід зазначити, що після того, як Ви поміняли пароль на Wi-Fi, на деяких пристроях потрібно видалити відомості про бездротової мережі зі старим паролем.


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше

Як поміняти пароль на роутер Zyxel Keenetic


Для зміни пароля на Wi-Fi на роутерах Zyxel, на будь-якому пристрої, підключеному до роутера по локальній або бездротової мережі, запустіть браузер і введіть в адресний рядок 192.168.1.1 і натисніть Enter. На запит логіна і пароля введіть або стандартні для Zyxel логін і пароль - admin і тисяча двісті тридцять чотири відповідно, або, якщо Ви змінили пароль за замовчуванням, то введіть свій.



Після цього:


  • В меню зліва відкрийте меню Wi-Fi
  • Відкрийте пункт «Безпека»
  • Вкажіть новий пароль. В поле «Перевірка автентичності» рекомендується вибрати WPA2-PSK, пароль вказується в полі Ключ мережі.
  • Збережіть налаштування.


Як поміняти пароль на Wi-Fi роутер іншої марки


Зміна пароля на бездротових маршрутизаторах інших марок, таких як Belkin, Linksys, Trendnet, Apple Airport, Netgear і інших відбувається аналогічним чином. Для того, щоб дізнатися адресу, за якою потрібно увійти, а також логін і пароль для входу, досить звернутися до інструкції для роутера або, що ще простіше - подивитися на наклейку на його тильній стороні - як правило, ця інформація там вказується. Таким чином, поміняти пароль на Wi-Fi дуже просто.

31824
0
16.07.2021
Коментарі
Залишити коментар