text_header2
0 товаров
0грн

Як дізнатися ємність батареї ноутбука в Windows 10

Як дізнатися ємність батареї ноутбука в Windows 10
6568
0
05.12.2019

Якщо вам потрібно дізнатися вихідну і поточну ємність акумуляторної батареї ноутбука, зробити це можна кількома способами: причому не тільки за допомогою сторонніх програм, але і вбудованими засобами Windows 10.


У цій простій інструкції докладно про визначення ємності батареї ноутбука, ступінь зносу акумулятора і отримання додаткової інформації, яка може виявитися корисною. 


Отримання інформації про ємність батареї вбудованими засобами Windows 10


Не всі знають, але в Windows 10 ви можете отримати інформацію про паспортну та поточну ємність акумулятора при повній зарядці, використовуючи лише вбудовані засоби ОС.

  1. Запустіть командний рядок, для цього можна використовувати пошук в панелі завдань.

  2. Введіть команду powercfg / batteryreport

  3. В результаті її виконання ви отримаєте повідомлення про те, куди була збережена інформація про батарею. 

  1. Перейдіть в зазначену папку і відкрийте файл battery-report.html (він відкриється в вашому браузері за замовчуванням).

В результаті ви отримаєте відомості про батарею вашого ноутбука в зручному вигляді. Незважаючи на те, що файл англійською мовою, більшість даних досить легко читати.


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


Серед важливих відомостей:

  • У розділі Installed Batteries - інформація про встановлені акумуляторах і відомості про ємності: в поле Design Capacity ви побачите паспортну місткість, в поле Full Charge Capacity - поточну ємність батареї при повній зарядці. Тут же є поле Cycle Count - кількість циклів використання батареї.


інформація про встановлені акумуляторах і відомості про ємності


  • Розділи нижче наочно показують, як саме використовувалася батарея в останні дні і як змінювалася її ємність з часом.

  • Розділ Battery Life Estimates відображає відомості про очікуваний час роботи ноутбука від батареї при повній зарядці. До речі, може бути цікавим: Як включити показ часу роботи від батареї в Windows 10.


У деяких випадках все або частину полів в отриманих відомостях про акумулятор можуть виявитися порожніми. Це може бути пов'язано з відсутніми оригінальними драйверами чіпсета і управління електроживленням від виробника ноутбука або з відсутністю зібраної статистики (наприклад, якщо ви працюєте з ноутбуком тільки від мережі).

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

Використання сторонніх програм, щоб дізнатися ємність акумулятора ноутбука


Існує безліч платних і безкоштовних програм, що дозволяють дізнатися характеристики комп'ютера або ноутбука, частина з них відображають, в тому числі, і ємність акумулятора, і ступінь його зносу. Одна з таких програм - популярна AIDA64. Програма платна, але цікаві для нас відомості доступні і в безкоштовної пробної версії. Завантажити AIDA64 можна з офіційного сайту https://www.aida64.com/downloads


Після запуску програми перейдіть в розділ Комп'ютер - Електроживлення. Там ви і побачите потрібну інформацію в розділі «Властивості батареї».


розділ Комп'ютер - Електроживлення


Дані включають в себе:

  • Паспортну ємність акумулятора.

  • Поточну ємність при повній зарядці.

  • Поточну ємність (при поточному рівні заряду).

  • Ступінь зносу батареї.


6568
0
05.12.2019
Коментарі
Залишити коментар