text_header2
0 товаров
0грн

Як дізнатися IP адресу свого комп'ютера

Як дізнатися IP адресу свого комп'ютера
9418
0
26.11.2021

З самого початку варто зауважити, що стаття не про те, як дізнатися чужу IP-адресу або щось подібне, а про те, як дізнатися свою власну IP-адресу комп'ютера Windows 10, 8.1 і Windows 7 (а також в Ubuntu і Mac OS ) різними способами - в інтерфейсі операційної системи, за допомогою командного рядка або онлайн, використовуючи сторонні сервіси.


Простий спосіб дізнатися IP-адресу в Windows (і обмеження способу)


Спочатку про простий метод для останніх версій Windows 10, а потім методи для попередніх версій ОС (продовжують працювати і для 10-ки): досить зайти в Пуск - Параметри - Мережа та Інтернет. На сторінці «Стан» натиснути по пункту «Перегляд властивостей мережі», де і відобразиться IP-адреса підключень. Звертайте увагу лише на ті підключення, для яких в полі «Стан» зазначено «Працює». Зверніть увагу, що для підключення через Wi-Fi роутер там буде вказано внутрішню IP-адресу, про що докладніше далі.




Тепер про попередні версії системи. Один з найпростіших способів дізнатися IP-адресу комп'ютера в Windows 7 і Windows 8.1 для початківців - зробити це, переглянувши властивості активного Інтернет підключення в кілька кліків. Ось як це робиться:


  1. Клацніть правою кнопкою миші по значку з'єднання в області повідомлень справа внизу, натисніть «Центр управління мережами і загальним доступом»
  2. У Центрі управління мережами в меню праворуч виберіть пункт «Зміна параметрів адаптера».




  1. Клацніть правою кнопкою миші на ваше Інтернет-підключення (воно повинно бути включено) і виберіть пункт контекстного меню «Стан», а у вікні, натисніть кнопку «Відомості ...»
  2. Вам буде показана інформація про адреси поточного підключення, включаючи IP-адресу комп'ютера в мережі (дивимося поле IPv4 адреса).




Головний недолік даного способу в тому, що при підключенні до Інтернету через Wi-Fi роутер, в цьому полі швидше за все буде відображатися внутрішня адреса (зазвичай починається з 192), що видається маршрутизатором, а зазвичай потрібно дізнатися зовнішню IP-адресу комп'ютера або ноутбука в мережі.


Внутрішня і зовнішня IP-адреса


Як правило, ваш комп'ютер має внутрішню IP-адреса в локальній мережі (домашня) або підмережі провайдера (при цьому, якщо ваш комп'ютер підключений до Wi-Fi роутера, то він вже знаходиться в локальній мережі, навіть якщо інших комп'ютерів немає) і зовнішню IP-адресу в Інтернеті.


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


Перша може знадобитися при підключенні мережевого принтера та інших дій в локальній мережі. Друга - взагалі то приблизно для того ж самого, а також для встановлення VPN-з'єднання з локальною мережею ззовні, мережевих ігор, прямих підключень в різних програмах.


Як дізнатися зовнішню IP адресу комп'ютера в Інтернеті онлайн


Ви можете використовувати масу інших сервісів, що надають різні відомості про IP. Для цього досить зайти на будь-який сайт, що надає таку інформацію, це безкоштовно. Наприклад, ви можете зайти на сайт 2ip.ua або online.ua і відразу ж, на першій сторінці побачити свою IP-адресу в Інтернеті, провайдера, і іншу інформацію.




Визначення внутрішньої адреси в локальній мережі або мережі провайдера в налаштуваннях роутера і за допомогою командного рядка


При визначенні внутрішнього Ай-Пі, враховуйте наступний момент: якщо ваш комп'ютер підключений до Інтернету через маршрутизатор або Wi-Fi роутер, то за допомогою командного рядка ви дізнаєтеся IP-адресу у вашій власній локальній мережі, а не в підмережі провайдера.


Для того, щоб визначити свою адресу саме у провайдера, можна зайти в налаштування роутера і подивитися цю інформацію в статусі з'єднання або таблиці маршрутизації. Для більшості популярних провайдерів внутрішня IP-адреса буде починатися c «10.» і закінчуватиметься не на «.1».




В інших випадках, для того, щоб дізнатися внутрішній IP, натисніть клавіші Win + R на клавіатурі і введіть cmd, а потім натисніть Enter.


У відкритому командному рядку введіть команду ipconfig / all і подивіться значення IPv4-адрес для з'єднання по локальній мережі, не PPTP, L2TP або PPPoE підключення.




На завершення варто зазначити, що внутрішній IP для деяких провайдерів може збігатися з зовнішнім.


Перегляд відомостей про IP адресу в Ubuntu Linux і Mac OS X


Про всяк випадок розглянемо також, як дізнатися свої IP адреси (внутрішню і зовнішню) в інших операційних системах.

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

В Ubuntu Linux, як і в інших дистрибутивах, можна просто ввести в терміналі команду ifconfig -a для отримання відомостей про всі активні з'єднання. Додатково до цього ви можете просто клікнути мишею по значку з'єднання в Ubuntu і вибрати пункт меню «Відомості про з’єднання» для перегляду даних про IP адресу (це лише пара способів, є і додаткові, наприклад, через «Параметри системи» - «Мережа») .


У Mac OS X визначити адресу в Інтернеті ви можете, зайшовши в пункт «Системні налаштування» - «Мережа». Там ви зможете окремо переглянути IP адресу для кожного активного мережевого підключення без особливого клопоту.

9418
0
26.11.2021
Коментарі
Залишити коментар