text_header2
0 товаров
0грн

Виявлено конфлікт IP-адрес Windows - як виправити

Виявлено конфлікт IP-адрес Windows - як виправити
1789
0
21.09.2022

Іноді під час підключення комп'ютера або ноутбука до мережі, ви можете зіткнутися з мережевою помилкою - "Виявлено конфлікт IP-адрес Windows" і поясненням про те, що в цій мережі вже є комп'ютер з такою ж IP-адресою. Проблема може виникнути у Windows 11, Windows 10, 8.1 чи 7.


Прості способи виправити конфлікт IP-адрес


Якщо способи вирішення цієї проблеми викликають у вас труднощі, обов'язково зв'яжіться з системним адміністратором. Компанія Voll у Києві має у своєму штаті професійних фахівців з комп'ютерної техніки, які обов'язково допоможуть з налаштуванням мережі.


Проблема «Виявлено конфлікт IP-адрес» частіше виникає в комп'ютерних мережах організацій, де використовуються статичні IP-адреси у випадку, якщо на кількох пристроях встановлюється однакова адреса, але ситуація можлива і в домашніх мережах, наприклад, при підключенні до роутера.




Причина — та сама: однакові IP на кількох пристроях, причому це можуть бути не тільки комп'ютери та ноутбуки, а й смартфони, ТБ, консолі та інші пристрої, що підключаються до Wi-Fi або по кабелю.



Швидкі способи спробувати виправити проблему, якщо раніше конфлікт IP-адрес не спостерігався, а зміни параметрів мережі не проводилися:


  1. Від'єднайтеся від мережі, а потім знову до неї підключіться. Також можна вимкнути Wi-Fi або Ethernet адаптер, а потім знову ввімкнути. Для цього натисніть клавіші Win+R на клавіатурі, введіть ncpa.cpl і натисніть Enter, натисніть правою кнопкою миші за підключенням, виберіть «Вимкнути». Потім увімкніть його через пару хвилин.
  2. Перезавантажте ваш Wi-Fi роутер - вимкніть його з мережі, і знову увімкніть.


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


Спробуйте запустити командний рядок від імені адміністратора та по порядку виконати наступні дві команди


ipconfig /release

ipconfig /renew


Зверніть увагу: якщо помилка виникає на комп'ютері або ноутбуці, підключеному за допомогою кабелю без використання роутера (маршрутизатора), є ймовірність, що проблема викликана проблемами на стороні обладнання провайдера.


Вимкнення використання статичної IP-адреси


Якщо описані вище прості рішення не допомогли, перевірте властивості підключення та спробуйте вимкнути використання статичної IP-адреси:


  1. Натисніть клавіші Win+R на клавіатурі, введіть ncpa.cpl та натисніть Enter.
  2. Натисніть правою кнопкою миші на піктограму проблемного підключення та відкрийте його властивості.
  3. У списку компонентів підключення виберіть пункт IP версії 4 і натисніть кнопку Властивості.
  4. Увага: якщо у вашому випадку використовуються якісь особливі налаштування мережі та встановлена статична IP-адреса, перед наступною дією параметри краще десь зберегти, щоб їх можна було легко відновити. Встановіть позначку «Отримати IP-адресу автоматично» та натисніть Ок, щоб зберегти налаштування.
  5. У наступному вікні (властивості мережі) також натисніть Ок, виконані налаштування будуть застосовані автоматично.
Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

Зверніть увагу, що для роботи цього методу потрібно, щоб на роутері був включений DHCP-сервер, це майже на всіх моделях Wi-Fi роутерів. Але про всяк випадок зайдіть у налаштування вашого роутера та перевірте налаштування DHCP.


Додаткові способи виправити проблему


Якщо раніше помилка "Виявлено конфлікт IP-адрес Windows" на цьому комп'ютері не виникала, а попередні методи вирішення проблеми не допомогли, ви можете спробувати:


  • Використання вбудованих системних засобів для усунення несправностей у роботі мережі.
  • Скинути параметри мережі та мережевих адаптерів.
  • Спробувати використовувати точки відновлення системи на дату, коли проблема не спостерігалася.
  • За наявності інших пристроїв у тій самій мережі подивитися поточні параметри IP, маски підмережі та основного шлюзу на них, а потім ввести ті ж параметри у властивостях IPv4 підключення на комп'ютері з проблемою, змінивши останній розряд IP-адреси.


Можете також звернутися до спеціаліста компанії Voll, ми радо допоможемо у вирішенні комп'ютерних негараздів.

1789
0
21.09.2022
Коментарі
Залишити коментар