text_header2
0 товаров
0грн

Установка Windows 8 з флешки

Установка Windows 8 з флешки
772
0
27.06.2019

У цій інструкції буде розглянуто три способи створення завантажувальної флешки для установки Windows 8 у випадках, якщо є:

  • DVD диск з цієї ОС
  • Образ ISO диска
  • Папка з вмістом установки Windows 8


Створення завантажувальної флешки без використання сторонніх програм і утиліт


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


У першому способі буде використана тільки командний рядок і програми, які завжди присутні на комп'ютері будь-якого користувача. Спочатку потрібно підготувати флешку. Розмір накопичувача повинен бути не менше 8 Гб.


Створення завантажувальної флешки


Запуск командного рядка від імені адміністратора


Виконуємо запуск командного рядка від імені адміністратора, флешка повинна бути вже підключена. І вводимо команду DISKPART, після чого натискаємо Enter.


Після того, як з'явитися запрошення для введення програми DISKPART> необхідно виконати по порядку наступні команди:

DISKPART>list disk (покаже список підключених дисків, в якому буде відображатися номер потрібної флешки)
DISKPART>select disk # (замість решітки вказуємо номер флешки)
DISKPART>clean (видаляє всі розділи на USB носії)
DISKPART>create partition primary (створює основний розділ)
DISKPART>select partition 1 (вибираємо щойно створений розділ)
DISKPART>active (робимо розділ активним)
DISKPART>format FS=NTFS (форматуємо розділ у форматі NTFS)
DISKPART>assign (присвоюємо букву диска флешці)
DISKPART>exit (виходимо з утиліти DISKPART)


Запуск командного рядка


Працюємо в командному рядку


У командному рядку вводимо: CHDIR X: bootІ натискаємо ввод. Де X - буква інсталяційного диска Windows 8. Це потрібно для запису на флешку завантажувального сектора Windows 8. Якщо у Вас відсутній диск, то Ви можете:


змонтувати образ диска ISO за допомогою відповідної програми, наприклад Daemon Tools Lite розпакувати образ з використовуючи будь-який архіватор в будь-яку папку на вашому комп'ютері - в цьому випадку в вищевказаної команді необхідно вказати повний шлях до папки boot, наприклад: CHDIR C: Windows8dvd boot


Після цього введіть команду: bootsect / nt60 E: У цій команді E - буква підготовлюваної флешки. Далі потрібно скопіювати файли Windows 8 на USB флешку. Вводимо команду: XCOPY X: *. * E: / E / F / H


В якій X - буква компакт диска, змонтованого образу або папки з файлами, перша E - буква, відповідна знімного накопичувача. Після цього дочекайтеся, коли всі файли, необхідні для правильної установки Windows 8 будуть скопійовані. Все, завантажувальна флешка готова.

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури


Процес установки Win 8 з флешки буде розглянуто в останній частині статті, а поки що два способи для створення завантажувального накопичувача.


Завантажувальна флешка з допомогою утиліти від Microsoft


Можна використовувати утиліту, спеціально випущена Microsoft для створення інсталяційних флешок з Windows 7. З огляду на те, що завантажувач операційної системи Windows 8 нічим не відрізняється від використаного в Windows 7. Завантажити USB / DVD Download Tool можна з офіційного сайту Microsoft тут: http//www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool


Завантажувальна флешка з допомогою утиліти від Microsoft


Вибір способу Windows 8 в утиліті від Microsoft


Запускаємо Windows 7 USB / DVD Download Tool і в поле Choose ISO вкажіть шлях до образу установочного диска з Windows 8. Ви можете зробити образ самостійно за допомогою сторонніх програм, спеціально призначених для цього, якщо у Вас відсутній образ Після цього програма запропонує вибрати USB DEVICE , тут нам необхідно вказати шлях до нашої флешці. Все, можна чекати, коли програма виконає всі необхідні дії і скопіює файли установки Windows 8 на флешку.


Робимо установчу флешку Windows 8 за допомогою WinSetupFromUSB


Для того щоб зробити установчу флешку за допомогою зазначеної утиліти, скористайтеся  цією інструкцією. Процес майже нічим не відрізняється від описаного в інструкції по посиланню. Єдиною відмінністю для Windows 8 буде те, що на етапі копіювання файлів необхідно буде вибрати пункт Vista / 7 / Server 2008 і вказати шлях до папки з Windows 8, де б та не перебувала.


Як встановити Windows 8 з флешки


Використовуйте інструкцію з налаштування BIOS для завантаження з флешки.


Необхідно здійснити завантаження комп'ютера з USB носія для того, щоб встановити нову операційну систему з флешки на нетбук або комп'ютер. Далі потрібно підключити флешку до виключеного комп'ютера і включити його. Коли з'явиться екран BIOS (перше і друге, з того що ви бачите після включення) натискаємо кнопку Del або F2 на клавіатурі (для стаціонарних комп'ютерів зазвичай Del, для ноутбуків - F2. Підказка про те, що саме натискати буде на екрані, правда її НЕ завжди можна встигнути побачити), після чого необхідно виставити завантаження з флешки в розділі Advanced Bios Settings. У різних версіях БІОС це може бути виглядати по-різному, але найпоширеніші варіанти - це в пункті First Boot Device вибрати флешку і другий - поставивши в First Boot Device параметр Hard Disk (HDD), в Hard Disk Priority в списку доступних дисків поставити флешку на перше місце.


Є ще один варіант, який підходить для багатьох систем і не вимагає колупання в БІОС. Відразу після включення натискати кнопку, відповідну Boot Options (зазвичай на екрані є підказка, як правило - F10 або F8) і в меню вибрати флешку. Процес встановленя Windows 8 почнеться після завантаження.

772
0
27.06.2019
Коментарі
Залишити коментар