text_header2
0 товаров
0грн

Постійно підключається і відключається USB пристрій в Windows - як з'ясувати причину і виправити

Постійно підключається і відключається USB пристрій в Windows - як з'ясувати причину і виправити
1954
0
28.11.2019

При підключенні або відключенні USB пристроїв Windows 10, 8.1 і Windows 7 відтворює звук, і деякі користувачі стикаються з тим, що звук підключення і відключення USB з'являється постійно, при цьому не ясно, що це за пристрій. Можливий інший варіант: пристрій відомо, але невідомо, чому воно постійно відключається і підключається.


У цій інструкції по порядку розберемося з кожною із проблем: спочатку про те, як з'ясувати, чому постійно грає звук відключення і підключення USB пристроїв і який саме пристрій його генерує, а також про те, чому це може відбуватися і як виправити проблему.


Постійні звуки підключення і відключення USB - як з'ясувати, який пристрій їх викликає


Якщо ви раз у раз чуєте звук підключення USB пристрою в Windows, але цього не вдасться з’ясувати, який саме пристрій їх викликає, це можна зробити за допомогою двох безкоштовних програм від одного розробника: NirSoft USBDeview і USBLogView. 

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

USBLogView здається зручнішою для даної задачі, а тому почнемо з неї.


    1. Скачайте USBLogView з офіційного сайту розробника https://www.nirsoft.net/utils/usb_log_view.html і розпакуйте архів у зручне для вас місце. На цій же сторінці є файл для скачування російської мови інтерфейсу: просто розпакуйте його в папку з програмою.

    2. Запустіть програму, не закривайте, і просто стежте за новими рядками, що з'являються в ній: при кожному підключенні або відключенні USB пристрою внизу будуть додаватися рядки з інформацією про подію і пристрої, якійого згенерували.


    USBLogView


    1. Ви можете відсортувати записи по стовпчику «Час події», щоб нові події додавалися вгорі для більш зручного перегляду.
    2. Виходячи з опису пристрою зазвичай порівняно просто визначити, який саме USB пристрій постійно підключається і відключається (зверніть увагу: деякі пристрої системою можуть визначатися як кілька пристроїв, наприклад, багато телефонів - в цьому випадку ви можете побачити в списку, що підключаються і відключаються відразу всі вони).


      Друга програма, USBDeview доступна на сторінці https://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html (там же є і російська мова для неї).


      ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


      Вона відображає статус усіх підключених і відключених пристроїв USB. Якщо ваш невідомий пристрій підключився, а потім відключився, записи для нього будуть відображатися у верхній частині списку.


      статус усіх підключених і відключених пристроїв USB


      Також, як і в попередньому випадку, за описом пристрою можна буде зрозуміти, про який саме пристрій йдеться і виходячи з цього робити дії.


      Враховуйте, що часто мова йде не про зовнішні USB пристрої, а про внутрішні, підключених через внутрішній інтерфейс комп'ютера або ноутбука: наприклад, веб-камера на ноутбуці (а також клавіатура і тачпад), кард-рідер на ПК - всі вони часто теж підключені до USB, хоч і не зовні.


      Чому пристрої USB постійно підключаються і відключаються


      А тепер про основні причини, чому відбувається постійне відключення і включення USB пристроїв з відтворенням відповідного звуку:

      • Використання USB-хабів (разветвителей) і багатьох підключених до них пристроїв: вони не завжди можуть забезпечити безперебійну роботу. Спробуйте підключити пристрій безпосередньо до роз'єму USB.

      • Підключення по USB пристрої, в деякі моменти вимагає підвищеної потужності, якої не забезпечує роз'єм USB на вашому комп'ютері або ноутбуці. Також іноді може викликатися проблемами з блоком живлення (зазвичай в цьому випадку є й інші симптоми - включення не з першого разу, раптові виключення і інші).

      • Замикання на корпусі ПК, корпус, притулений до радіатора опалення, апаратні проблеми з ланцюгом електроживлення.

      • Пошкодження кабелів і роз'ємів як на самому комп'ютері або ноутбуці, так і на кінцевому пристрої.

      • У деяких випадках - робота сторонніх антивірусів: наприклад, при перевірці підключених USB пристроїв вони можуть ініціювати їх відключення і підключення.

      • Параметри енергозбереження пристроїв. Можна перевірити в диспетчері пристроїв: знайдіть той пристрій, що відключається і підключається, натисніть по ньому правою кнопкою миші, відкрийте «Властивості» і перевірте, чи встановлена позначка «Дозволити відключення цього пристрою для економії енергії» на вкладці «Управління електроживленням», спробуйте зняти її і застосувати настройки.


      Властивості. Параметри енергозбереження пристроїв.


      • Неправильна робота драйвера пристрою: якщо він при роботі викликає збої, система може відключати пристрій, а потім в момент поновлення параметрів обладнання знову включати його. У цьому випадку помилка зазвичай видно в диспетчері пристроїв, коли пристрій вимкнено (знак оклику поруч з ім'ям пристрою).

      • Неправильна робота встановлених драйверів управління електроживленням ПК або ноутбука: спробуйте встановити всі оригінальні драйвери комп'ютера, що відносяться до материнської плати, з офіційного сайту.

      • Якщо постійно підключається і відключається телефон, підключений по USB, то крім перерахованих вище причин, викликати таке можуть параметри і додатки (наприклад, антивіруси) на самому телефоні, що відключають доступ до нього при вимкненому екрані і аналогічні.


      Зрозуміло, проблема може бути і в апаратних несправностях самого пристрою.

      Сподіваюся, щось з описаного дозволить виявити як сам пристрій, так і причини розглянутої поведінки в Windows.

      1954
      0
      28.11.2019
      Коментарі
      Залишити коментар