text_header2
0 товаров
0грн

Немає підключення до Інтернету, захищене в Windows 10 - як виправити

Немає підключення до Інтернету, захищене в Windows 10 - як виправити
4459
0
28.11.2019

При підключенні до Wi-Fi мережі в Windows 10 ви можете зіткнутися з тим, що підключення відбувається успішно, але сайти не відкриваються (але, в рідкісних випадках, можуть і відкриватися), а в статусі підключення вказано «Ні підключення до Інтернету, захищене» і не завжди ясно, в чому саме може бути справа.


У цій інструкції докладно про те, що означає це повідомлення, про можливі причини проблеми і про те, що робити, щоб її виправити.


Чому Windows 10 повідомляє, що немає підключення до Інтернету


немає підключення до Інтернету


Після установки мережевого з'єднання Windows 10 пробує встановити зв'язок з серверами Microsoft. Якщо вони доступні, то з точки зору системи Інтернет є, якщо немає - ви бачите повідомлення про те, що немає підключення до Інтернету. «Захищено», в свою чергу, означає що ваша Wi-Fi мережу захищена паролем і шифруванням, а ви успішно до неї підключилися.

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

 Найбільш часті причини даної проблеми:


  • Ваш Wi-Fi роутер не налаштований або, якщо недавно все працювало, з якоїсь причини (збій, гроза і т.п.) настройки були скинуті, в результаті він не встановлює з'єднання з провайдером.

  • Тимчасові проблеми і збої на стороні провайдера.

  • Проблеми з підключенням кабелю провайдера до роутера, особливо якщо він знаходиться там, де його можна зачепити. У деяких випадках проблеми з кабелем можуть бути не у вас в квартирі, а в під'їзді, якщо там проводилися або проводяться будь-які роботи з електрообладнанням.

  • Якась проблема з боку безпосередньо комп'ютера. Наприклад, якщо сайти відкриваються і Інтернет працює, можна припустити, що було виконане блокування доступу до серверів Майкрософт (наприклад, для відключення стеження Windows 10 і тоді, можливо, робити будь-які дій не слід). Але можливі й інші варіанти.


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


А тепер про те, що робити, щоб виправити ситуацію «Ні підключення до Інтернету, захищене» в Windows 10 в залежності від обставин:


  1. Як вам насамперед порадить будь-яка служба підтримки (і цей спосіб дійсно часто спрацьовує) - перезавантажте ваш Wi-Fi роутер (а попутно перевірте кабель провайдера в порте WAN / Internet): вимкніть його з розетки, включите знову через кілька секунд, дочекайтеся завантаження (хвилина-дві) і заново підключіться до мережі.

  2. Якщо попередній пункт не допоміг, перевірте: а чи є Інтернет по цій же Wi-Fi мережі на інших пристроях (наприклад, на телефоні, тільки попередньо вимкніть на ньому передачу даних по мобільній мережі). Якщо теж немає - проблема на рівні роутера, кабельного підключення або з боку провайдера. Якщо з іншого пристрою за цією ж Wi-Fi мережі Інтернет доступний, то, мабуть, проблема в налаштуваннях Windows

  3. Якщо Інтернет не доступний ні на яких пристроях з цієї Wi-Fi мережі, зателефонуйте на номер довідкової служби вашого провайдера: більшість великих провайдерів після вказівки особового рахунку відразу повідомлять, якщо з їхнього боку проводяться будь-які роботи або є збої. У такій ситуації залишиться лише чекати, коли все буде виправлено і Інтернет знову стане доступний.

  4. У разі, коли провайдер повідомляє, що з його боку все в порядку, а в працездатності кабелю ви впевнені, зайдіть в настройки роутера і перевірте, чи збережені вони і чи відповідають параметрам вашого провайдера (див. Налаштування роутера).

  5. У ситуації, коли Інтернет не працює тільки на одному комп'ютері, а на інших пристроях, підключених по цій же Wi-Fi мережі все в порядку, використовуйте кроки з інструкцій «Неможливо отримати доступ до сайту - як виправити» і «Чи не працює Інтернет в Windows 10», один із запропонованих методів повинен допомогти у виправленні проблеми.


Сподіваюся, щось із запропонованих підходів виявилося корисним у вашому випадку. Якщо ж це не вирішить проблему, а ситуація відрізняється від описаних варіантів, опишіть її в коментарях нижче - я постараюся допомогти.

4459
0
28.11.2019
Коментарі
Залишити коментар