text_header2
0 товаров
0грн

Не працює звук

Не працює звук
891
0
27.06.2019

Не працюючий звук після установки Windows 7 або Windows 8 - досить часта проблема, з якою звертаються користувачі. Часом, навіть якщо драйвера встановлені, проте звук не працює. Розберемо, що робити в такому випадку.


Чому це відбувається


Буває так, що користувач, який вирішив, що йому потрібний ремонт комп'ютерів і звернувся за допомогою, повідомляє про те, що він встановив драйвера Realtek з офіційного сайту, але звуку все одно немає. Бувають різного роду нюанси зі звуковими платами Realtek. Перш за все причина цієї проблеми у відсутності драйвера для звукової плати комп'ютера або драйвера встановлені, але не ті. Але набагато рідше, аудіо може бути відключено в БІОС.


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


Що робити якщо не працює звук в Windows


Спочатку потрібно подивитися, чи встановлені драйвера на звукову карту в диспетчері пристроїв. Також потрібно звернути увагу на доступні системі будь-які звукові пристрої. Швидше за все причина в тому, що немає драйвера для звуку, або встановлений, але при цьому, наприклад, з доступних виходів в параметрах звуку - тільки SPDIF, а пристрій - High Definition Audio Device. В такому випадку Вам знадобляться інші драйвера. На зображенні нижче - «пристрій з підтримкою High Definition Audio», що говорить про те, встановлені не рідні драйвера на звукову плату.


Що робити якщо не працює звук в Windows


Якщо Ви придбали дискретну материнську плату, то швидше за все проблем з установкою драйверів у Вас не буде. Дуже добре, якщо Ви знаєте модель і виробника материнської плати вашого комп'ютера, мова йде про вбудованих звукових картах, тому що Якщо є інформація про модель материнської плати, то Вам потрібно зайти на сайт компанії-виробника.

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

Дізнатися модель материнської плати Ви можете глянувши в чек на покупку комп'ютера (якщо це брендовий комп'ютер, досить знати його модель), а також подивившись на маркування на самій материнській платі. Також в деяких випадках то, яка у Вас материнська плата відображається на початковому екрані при включенні комп'ютера. У всіх виробників материнських плат є розділ для завантаження драйверів, в тому числі і для роботи звуку в різних операційних системах.


Параметри звуку Windows


Іноді зустрічаються досить старі комп'ютери, але при цьому на ньому встановлено Windows 7 і звук не працює. У разі, якщо драйвера для звукової, навіть на сайті виробника, тільки для Windows XP, то єдина порада, яку можна дати - шукати по різним форумам.


Швидкий спосіб встановити драйвера на звук


Цілком можливо, що Driver Pack Solution автоматично визначить Вашу звукову плату і встановить необхідні драйвера. Скористайтеся драйвер-паком з сайту drp.su, щоб змусити звук працювати після установки Windows. Варто зазначити, що ця стаття для початківців. У деяких випадках проблема може бути серйозніше і вирішити її наведеними тут методами не вдасться.

891
0
27.06.2019
Коментарі
Залишити коментар