text_header2
0 товаров
0грн

Як завантажити Windows 10 ISO образ з сайту Майкрософт

Як завантажити Windows 10 ISO образ з сайту Майкрософт
22185
0
17.02.2022

Розглянемо 4 способи завантажити Windows 10 x64 і 32-біт, Професійної, Домашньої або іншої версії у вигляді оригінального ISO образу для створення завантажувальної флешки, установки на комп'ютер або ноутбук чи для інших цілей.


Образ Windows 10, що завантажується пропонованими методами, є повністю оригінальним і його можна використовувати для відновлення ліцензійної версії системи на вашому пристрої. Якщо у вас немає цифрової ліцензії або ключа продукту, ви також можете встановити ОС на комп'ютер або ноутбук і використовувати його без активації. 


Офіційний спосіб завантажити Windows 10 x64 та x86 за допомогою Installation Media Creation Tool


Для того, щоб завантажити оригінальний образ ISO Windows 10, Microsoft пропонує використовувати власну утиліту Media Creation Tool - засіб створення настановних накопичувачів, що в т.ч. дозволяє зробити і просте завантаження образу системи. При цьому завантажується остання версія Windows 10 з можливістю вибору 64-біт та 32-біт систем, а образ ISO містить як Домашню (Home) так і Професійну (Pro) версію системи. Порядок дій складається з наступних кроків:

  1. Перейдіть на сторінку https://www.microsoft.com/ua-software-download/windows10 і натисніть «Завантажити засіб зараз», після того, як буде завантажено утиліту Media Creation Tool, запустіть її.




  1. Після деякого періоду підготовки утиліти прийміть умови ліцензії, а потім виберіть «Створити інсталяційний носій (USB-пристрій флеш-пам'яті, DVD-диск або ISO-файл) і натисніть «Далі».




  1. На наступному етапі ви можете вибрати, яку саме Windows 10 завантажити - для цього зніміть позначку "Використовувати рекомендовані параметри для цього комп'ютера" і виберіть мову, випуск (вибираємо Windows 10 - у ній містяться всі доступні редакції системи для користувачів) та розрядність у пункті " Архітектура». Натискаємо "Далі".
  2. Вкажіть, чи ви хочете завантажити Windows 10 як ISO файл для подальших самостійних дій з нею або відразу створити завантажувальну флешку на підключеному накопичувачі (дані з нього будуть видалені).
  3. Якщо вибрано пункт ISO-файл, потрібно також вказати місце збереження зображення.


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


Після цих кроків залишиться лише дочекатися, коли образ Windows 10 повністю завантажений на комп'ютер, а потім користуватися ним потрібним вам способом.


Як завантажити оригінальний ISO Windows 10 із сайту Майкрософт без програм


Існує метод, що дозволяє скачати Windows 10 з офіційного сайту, не завантажуючи утиліти Майкрософт, але він прихований від користувачів Windows, проте його використання можливе:


  1. Перейдіть на офіційну сторінку завантаження https://www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows10 у браузері на базі Chrome (Google Chrome, Opera, Яндекс Браузер).
  2. Натисніть правою кнопкою миші в порожньому місці сторінки і виберіть пункт «Переглянути код» (іноді може бути інакше, наприклад, «Перевірити об'єкт»).




3. Відкриється консоль налагодження, в ній знайдіть кнопку режиму емуляції мобільних пристроїв (позначена на скріншоті) і натисніть по ній, а над самою сторінкою виберіть будь-який мобільний пристрій.


4emulate-device-windows-10-download.png


4. Оновіть сторінку у браузері: її зовнішній вигляд зміниться. У пункті "Вибір випуску" виберіть "Windows 10" і натисніть "Підтвердити".




5. На наступному етапі вкажіть мову продукту, наприклад, російську та натисніть «Підтвердити».

6. Завантажте Windows 10 – 64-bit або 32-bit з офіційного сайту Майкрософт.




У результаті нам не знадобилася утиліта Media Creation Tool, а процес завантаження, з великою ймовірністю, пройде швидше, ніж у першому випадку: оскільки крім образу ISO Windows 10 нічого додаткового на комп'ютер не буде завантажуватися.

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

Зверніть увагу: якщо ту ж офіційну сторінку відкрити з телефону або комп'ютера, де встановлена відмінна від Windows операційна система, то завантаження образу буде доступне без описаних маніпуляцій.


Завантаження Windows 10 за допомогою програми Rufus


Дуже багато хто використовують програму Rufus для створення завантажувальної флешки, проте не всі знають, що останні версії цієї програми дозволяють також завантажувати ISO Windows 10, причому завантажується оригінальний образ з офіційного сайту.




Потрібний пункт знаходиться там, де кнопка «Вибрати», достатньо натиснути по стрілці поруч із кнопкою та змінити пункт на «Скачати», а потім натиснути на кнопку. 


Використання TechBench by WZT


Раніше на сайті Майкрософт був присутній розділ TechBench для зручного завантаження образів ISO, проте надалі вони скасували цей розділ. Тепер аналог TechBech доступний у вигляді окремого сайту https://tb.rg-adguard.net/public.php?lang=ru-RU




Просто зайдіть на сайт, виберіть потрібну версію Windows 10, яку потрібно завантажити і отримайте пряме посилання: після початку завантаження, на сторінці «Завантаження» у вашому браузері ви можете переконатися, що образ ISO береться саме з сайтів Майкрософт (software-download.microsoft. com), тобто це цілком оригінальна система.


Сподіваємося, запропоновані варіанти виявилися корисними. На щастя, завантаження офіційного образу з Windows 10 останнім часом не викликають особливих складнощів.

22185
0
17.02.2022
Коментарі
Залишити коментар