text_header2
0 товаров
0грн

Безкоштовні програми для відновлення даних

Безкоштовні програми для відновлення даних
5186
0
28.07.2022

Відновлення видалених файлів або даних з пошкоджених жорстких дисків та інших накопичувачів - завдання, з яким хоча б одного разу стикається майже кожен користувач. Ви можете спробувати безкоштовні програми для відновлення даних з флешки, жорсткого диска або картки пам'яті, найкращі з яких описані у цьому матеріалі. 


У сьогоднішньому огладі лише про ті програми, які можна завантажити безкоштовно і без обмеження їх функцій (втім, деякі з представлених утиліт все -таки мають обмеження на обсяг файлів, що відновлюються). Зауважимо, що деяке ПЗ для відновлення даних, яке розповсюджується на платній основі, зовсім не є професійним, використовує ті ж алгоритми, що і freeware аналоги і навіть не надає більшої кількості функцій.


Увага: при завантаженні програм відновлення даних рекомендую перевіряти їх попередньо за допомогою virustotal.com, а також бути уважними при встановленні - відмовлятися від пропозицій встановлення додаткового програмного забезпечення, якщо таке буде пропонуватися.


Recuva — найпопулярніша програма для відновлення видалених файлів із різних носіїв


Безкоштовна програма Recuva є однією з найвідоміших програм, що дозволяють відновити дані з жорстких дисків, флешки та карт пам'яті навіть початківцю. Для простого відновлення у програмі передбачений зручний майстер; ті ж користувачі, яким потрібна розширена функціональність, також знайдуть її тут.




Recuva дозволяє відновлювати файли в Windows 10, 8, Windows 7 і XP і навіть у старіших версіях операційної системи Windows. Не можна сказати, що дана програма дуже ефективна (наприклад, при переформатуванні накопичувача в іншу файлову систему результат виявився не найкращим), але як перший спосіб подивитися, чи можна взагалі відновити щось із втрачених файлів дуже підійде.


На офіційному сайті розробника ви знайдете програму відразу у двох варіантах - звичайний установник та Recuva Portable, що не потребує встановлення на комп'ютер. 


Puran File Recovery


Puran File Recovery — відносно проста, повністю безкоштовна програма для відновлення даних, яка підійде, коли потрібно відновити фото, документи та інші файли після видалення або форматування (або пошкодження жорсткого диска, флешки або карти пам'яті). З того безкоштовного програмного забезпечення для відновлення, що мені вдалося протестувати цей варіант, напевно, найефективніший.



Transcend RecoveRx - безкоштовна програма відновлення даних для початківців


Безкоштовна програма для відновлення даних з флешок, USB і локальних жорстких дисків Transcend RecoveRx - одне з найпростіших (і тим не менш - ефективних) рішень щодо відновлення інформації з різних накопичувачів (причому не тільки Transcend).



Програма повністю російською мовою, впевнено справляється з відформатованими флешками, дисками та картами пам'яті, а весь процес відновлення займає три простих кроки від вибору накопичувача до перегляду файлів, які вдалося відновити.

Зламався комп'ютер?

Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури

Відновлення даних у R.Saver


R.Saver - проста безкоштовна утиліта для відновлення даних з флешок, жорсткого диска та інших накопичувачів від російської лабораторії відновлення даних R.Lab (Саме в подібні спеціалізовані лабораторії я рекомендую звертатися, коли йдеться про дійсно важливі дані, які потрібно відновити. Різного роду багатопрофільні комп'ютерні допомоги в даному контексті - майже те ж саме, що намагатися відновити їх самостійно).


Програма не вимагає встановлення на комп'ютер і буде максимально простою для користувача. Не беруся судити про застосування R.Saver у складних випадках втрати даних, які можуть вимагати професійного ПЗ, але в цілому програма працює. 


Відновлення фотографій у PhotoRec


PhotoRec є потужною утилітою для відновлення фотографій, проте може бути не зовсім зручною для початківців, у зв'язку з тим, що вся робота з програмою здійснюється без звичного графічного інтерфейсу. Також з недавніх пір з'явилася версія програми Photorec з графічним інтерфейсом користувача (раніше всі дії потрібно виконувати в командному рядку), так що тепер її використання стало більш простим для користувача-початківця. 



Програма дозволяє відновити більше 200 типів фотографій (файлів зображень), працює майже з будь-якими файловими системами та пристроями, доступна у версіях для Windows, DOS, Linux та Mac OS X), а вхідна комплект утиліта TestDisk може допомогти повернути втрачений розділ на диску. 


DMDE Free Edition


Безкоштовна версія програми DMDE (DM Disk Editor and Data Recovery Software, дуже якісного інструменту для відновлення даних після форматування або видалення, втрачених або пошкоджених розділів) має деякі обмеження, але вони не завжди відіграють роль (вони не обмежують розмір даних, що відновлюються, а при відновленні цілого пошкодженого розділу або RAW диска взагалі не мають значення).

Програма ефективна у багатьох сценаріях відновлення як окремих файлів, так і цілих томів жорсткого диска, флешки чи карти пам'яті. 


ІТ-аудит для Вашої компанії Проведемо експертизу техніки і ПО, оцінимо компетентність ІТ-персоналу, виявимо проблеми та можливі ризики. Ви отримаєте об'єктивну інформацію про роботу вашої технічної служби, перелік заходів щодо оптимізації витрат і концепцію розвитку ІТ-інфраструктури дізнатися більше


Hasleo Data Recovery Free


Hasleo Data Recovery Free не має російської мови інтерфейсу, проте досить зручно для використання навіть початківцем. У програмі заявлено, що безкоштовно можна відновити лише 2 Гб даних, проте насправді після досягнення цього порога відновлення фото, документів та інших файлів продовжує працювати (хоча вам і нагадуватимуть про покупку ліцензії).




Disk Drill for Windows


Disk Drill — дуже популярна програма відновлення даних для Mac OS X, проте вже більше року тому розробник випустив безкоштовну версію Disk Drill для Windows, яка чудово справляється із завданням відновлення, має простий інтерфейс.




Крім цього, в Disk Drill для Windows залишилися цікаві можливості з платної версії для Mac - наприклад, створення образу флешки, карти пам'яті або жорсткого диска у форматі DMG і подальше відновлення даних саме з цього образу, щоб уникнути більшого псування даних на фізичному накопичувачі.


Wise Data Recovery


Ще одне безкоштовне програмне забезпечення, що дозволяє відновити видалені файли з карток пам'яті, MP3 плеєра, флешки, фотоапарата або жорсткого диска. Йдеться лише про ті файли, які були видалені у різний спосіб, у тому числі і з Кошика. Втім, у складніших сценаріях я її не перевіряв.

Під час встановлення будьте уважні — вам буде запропоновано встановити додаткові програми, якщо вони не потрібні — натисніть Decline.


Undelete 360


Також, як і попередній розглянутий варіант, ця програма допомагає повернути видалені у різний спосіб файли на комп'ютері, а також дані, втрачені в результаті системних збоїв або дії вірусів. Підтримуються більшість типів накопичувачів, такі як USB флешки, карти пам'яті, жорсткі диски та інші. Адреса сайту програми http://www.undelete360.com/ , але при переході будьте уважні - на сайті присутні оголошення з кнопкою Download, що не мають відношення до самої програми.


Умовно безкоштовна EaseUS Data Recovery Wizard Free


Програма EaseUS Data Recovery — потужний інструмент для відновлення даних після видалення, форматування або зміни розділів із російською мовою інтерфейсу. За допомогою неї можна легко повернути фотографії, документи, відео та багато іншого з жорсткого диска, флешки або картки пам'яті. Дане ПЗ інтуїтивно зрозуміло і, крім того, офіційно підтримує новітні операційні системи - Windows 10, 8 і 7, Mac OS X та інші.




За всіма параметрами, це один з кращих подібних продуктів, якби не одна деталь: незважаючи на те, що на офіційному сайті ця інформація не впадає в око, але безкоштовна версія програми дозволяє відновити лише 500 Мб інформації (раніше було 2 Гб) . Але, якщо цього достатньо і вам потрібно одноразово зробити цю дію, рекомендую звернути увагу. 


MiniTool Power Data Recovery Free


Програма Minitool Power Data Recovery Free дозволяє знайти втрачені в результаті форматування або збоїв файлової системи розділи на флешці або жорсткому диску. При необхідності, в інтерфейсі програми можна створити завантажувальну флешку або диск, з якого можна завантажити комп'ютер або ноутбук і відновити дані з жорсткого диска.


Раніше програма була абсолютно безкоштовною. На жаль, на поточний час є обмеження за розміром даних, які можна відновити — 1 Гб. У виробника є також інші програми, призначені для відновлення даних, проте вони поширюються на платній основі. 


Pandora Recovery


Безкоштовна програма Pandora Recovery не дуже відома, але, на мій погляд, є однією з найкращих у своєму роді. Вона дуже проста і за умовчанням взаємодія з програмою здійснюється за допомогою дуже зручного майстра відновлення файлів, який ідеально підійде для користувача-початківця. Недолік програми - вона дуже давно не оновлювалася, хоча працює успішно в Windows 10, 8 і Windows 7.



Крім цього, є функція «Surface Scan» (Сканування поверхні), що дозволяє знайти більшу кількість різних файлів.

5186
0
28.07.2022
Коментарі
Залишити коментар